Buscar

Enquesta: Penseu que hem de fer una assemblea abans de les vacances?

No pretenc que tinga caràcter científic, però sí una orientació de com estan els ànims entre la gent que entra amb certa regularitat a llegir aquest bloc. I si se semblen als meus.

No vaig a enrotllar-me massa. M'interessa que fem una reflexió sobre si hem de preparar l'acció cara al curs vinent ja o esperar a setembre.

També si assemblea de professors de secundària -als que ens afecta immediatament l'ordre- o de tots els filòsofs implicats (estudiants, professors d'universitat, aturats, etc.).

Podeu contestar identificats o anònimament, fent un comentari a esta entrada. O enviant un correu a filosofilia@gmail.com



Salutacions a tots,

Juan Armenteros

12 comentaris:

Enric

Rotundament, sí: ja hem deixat passar massa temps, i convindria encetar el curs vinent amb alguna idea concreta. Personalment pense que convindria implicar al màxim nombre de gent possible. Tu cites als aturats: jo sóc un aturat potencial (ho seré amb quasi total seguretat en acte si no aprove), i ja seria hora que algú plantejara en alguna ocasió un dels efectes colaterals de tota reforma educativa: la pèrdua del lloc de treball de molta gent. Als polítics, que cada vegada imiten més l´empresa privada, això els importa un rave. Però és una conseqüència de tota reforma educativa sobre la qual ningú parla. Com si les assignatures no les impartiren persones de carn i ossos que miren de guanyar-se el pa!

Agustín

Jo també pense que no estaria mal reunir-se perquè a setembre supose que tots anirem altra vegada amb més feina de la habitual. I en pocs dies ja estem de vacances. Supose que a partir de juliol una assamblea tindria molt de sentit. També a inicis de setembre, però coneguent cóm està al patí al inici del curs, tal volta siga millor en vacances, on -normalment-que ni va es perquè no vol.

Salutacions,

Agustí

Anònim

D'acord amb els companys: millor ara que a setembre, quan el començament del curs se'ns menja. Sobre implicar a gent, proposaria aconseguir el suport d'altres companys de l'àmbit d'humanitats, com els d'història, i reivindicar no només la tercera hora de filosofia, sinó la història de primer com a comuna: com van a entendre els alumnes ciències per al món contemporani si no tenen idea de què és el món contemporani (història del món contemporani en primer)?

Carmina

A mi m'agradaria participar. Amb això vull dir que seria interessant convocar-la per a tots els filòsofs. A mi l'ordre m'afecta perquè a Catalunya també hi ha reducció, això de la ciutadania en anglés no m'afecta directament però si vull treballar a València algun dia m'afectarà i a més em sent implicada perquè em sembla una vergonya el que passa a València.
Pense que estaria be reunir-nos abans de setembre.

Carmina.

Anònim

Coincidisc amb els companys que cal reunir l'assemblea abans de setembre, abans que es confirme l'esborrany de l'ordre. No sé fins a quin punt podem prendre eixe esborrany com a immodificable. En qualsevol cas, caldria donar la màxima difusió a la convocatòria.

Anònim

Crec que cal convocar al professorat de secundària, tant als que som funcionaris com als interins i molt important, als opositors (el bagatge de mobilitzacions està prou més arrelat en aquest dos col•lectius.) Crec que persones de la facultat de filosfia estan donant un gran impuls a les reunions i estan fent una tasca inestimable (com ara Vicente Sanfélix), però crec que és més a títol personal que institucional. Com a institució sembla que la facultat estiga ralentitzat la presa de decisions. Ah! una altra cosa, crec que hem de tenir en compte que som profes de filosofia els que estem afectats, que en alguns centres no es té el recolzament de l'equip directiu i, fins i tot, hi ha de vegades interessos que s'interpreten com a enfrontats amb altres departamets o companys (pe. d'història) no sembla el més freqüent, però està passant i hem de tindre-ho en consideració.

Pel que fa a quan reunir-nos, pense que quan més prompte millor, encara que és important que sigam molts (és a dir que siga una data en què tot el món estiga encara en els instis i que done temps a convocar amb garanties de difusió ampla).

I per acabar, un suggeriment: en les assamblees cal màxima operativitat, vull dir, que fem ús dels mitjans de què disposem per a un debat ideològic (per exemple internet) i que en les assamblees ens limitem a debatre propostes concretes (que estiguen en les nostres mans i no en la dels equips directius o d'altres). En cas contrari, correm el risc de caure en una retòrica autocomplaent.

Anònim

Jo també pense que ara; si deixem passar l'estiu, la cosa es refredarà massa.
Cristina

Vicent

Sospitem que moltes de les incògnites es resoldran en el procés de confessions i desiderates, i que eixe procés serà, com sempre divers i caòtic, així que estaria bé veure'ns, però pot ser a principis de juliol, quan ja tindrem alguna dada del que està passant als centres. Per exemple, ens deixen assumir Epc o ho deixen per interins "qualificats"?, obliguen els centres a ofertar l'opció b)? representa eixa opció, per cert,més hores per als departaments?, en batxiller, seran flexibles els inspectors x donar optatives per compensar la pèrdua d'hores?, s'atreviran a no donar hores per "estudi assistit" de 1r. batx., abocant la religió catòlica a una situació marginal en horari i sense alternativa??
Ja sé que tot això és miserable, en comparació amb el tema principal, que és la devaluació general de la filosofia en el sistema... xo a hores d'ara, és el que determinarà que alguns eixirem o no desplaçats, que hi haja horaris x interins, etc.
Vicent

Juan Armenteros IES El Saler

Molt be, espere que aparega la opinió de Javier també, que va estar en la última reunió amb el tema de la web que centralitze un poc açò, però ja veig que hi ha quasi unanimitat de moment entre els que ens hem manifestat.
També crec que la informació que puguem traure de les confessions ens vindrà be per a pensar estratègies de cara al curs vinent -i fins i tot per vore com reaccionem davant de les imposicions o proposicions de conselleria.
Això sí, no esperem afluència massiva, encara que enviem la convocatòria a tots els centres, que açò ja olora a desbandada.

Juan

javierhc

El passat dia 9 de juny, quatre dies després de la passada assemblea, vam reunir-nos un grup de persones per tal de tirar endavant una estratègia comuna als diferents sectors filosòfics que ens estem mobilitzant aquests dies. En eixa reunió discutírem i valoràrem entre altres coses la possibilitat de convocar una assemblea de professors de secundària en juliol, després de les desiderates, o en setembre, a finals, quan ja tinguérem dades clares i els nocius efectes s'hagueren notat en els diferents centres. Les posicions en l'anàlisi de la situació van ser discrepants fins que arribàrem a la conclusió de que cal anar sense preses donada la previsible dispersió de la gent en aquestes setnmanes de final de curs i preparar el millor possible els passos a donar el curs que ve, amb l'objectiu d'aconseguir que tots els sectors implicats desenvolupen el seu potencial de contestació. Per això concordàrem en que és fonamental construir una eina de intercomunicació potent (una WEB) que faça de referència comuna i preparar aquest estiu els passos a donar a partir del començament de curs, segons aquest guió: convocar l'assemblea, com ja he dit, a finals de setembre; promoure un manifest en defensa de la llibertat de càtedra i de l'autonomia del professorat; dissenyar les actuacions que en defensa de la presència de la filosofia a l'ensenyament secundari anem a desenvolupar al llarg de tot el curs (taula redona de filòsofs re renom, soterrament simbòlic de la filosofia -el mussol- la vespra del dia de difunts, una falla filosòfica, jornades sobre filosofia i educació, etc.).

Aquest grup s'ha constituït per gent dels diferents sectors implicats: universitat (estudiants de l'assemblea de la facultad de filosofia i un professor que s'ha destacat en aquesta lluita) i ensenyament secundari (alguns professors que hem promogut accions aquests dies).

Amb tot açò no pretenc oposar-me a que es convoque una assemblea. Al contrari, especialment si servira per sumar gent a la moguda i per a que es formés un grup de professors de secundària amb ganes de treballar i capaços de dotar-se de l'articulació suficient com per a tindre veu pròpia i activar als companys que encara no s'enteren en el nostre gremi i connectar als que ja s'han adonat i els interessa participar.
Si es convoca no deuríem deixar-ho per a després de la primera setmana de juliol.

Unknown

Em sembla bé la proposta de fer abans de les vacances d'estiu una assemblea per vore les dificultats que estan plantejant-se als diferents centres.
M'agradaria comentar amb vosaltres l'esborrany de batxillerat,especialment si algú compren per què ha desaparegut l'optativa de Sociologia per a segon de batxillerat i ha passat a primer, competint amb Psicologia i per tant eliminant aquesta opció als centres menuts com el meu.

Juan Armenteros IES El Saler

La paradoxa, Anna, és que se suposa que apareix, al menys és un dels rumors que s'han sentit per compensar la perdua d'un hora lectiva de la comuna. I clar, de nou brillants, ens fan competir amb nosaltres mateixos. L'altra compensació delirant és que la matèria optativa passa a tindre 4 hores! I per què no deixen la comuna amb 3 i la càrrega horària dels alumnes és la mateixa!!! Clar, en el fons és una altra redistribució encoberta i un subratllat del procés de beatificació del batxillerat (en els dos sentits coneguts: els capellans contents i el batxillerat es convertix en una extensió -més- de la ESO que ja era una extensió de la primària). Una filosofia forta sobra en este procés: millor excrements edulcorats com ara les CCMC i les optatives per a aquells que encara no tenen criteri -ni eines per a aconseguir-ho- per a elegir.

En quant a l'Assemblea, vorem. Font de Mora ens ha caldejat i hem de preparar les accions o el camp de batalla per al curs vinent, però esta calor natural no afavorix revolucions, ni reunions. En tot cas, sí caldrà, com a mínim, contacte entre els que quedem i potser reunió oberta per parlar. Ja avisarem des d'aquest bloc.