Buscar

Publicada ja la ordre al DOG. 2 horetes de m. (editat 11 juny)


Açò és una edició del dia 11. Ja s'ha publicat com sabreu la ordre al DOG. Així que els que tenieu ganes de plorar, no us talleu. La única retroalimentació que escolten (tant el govern central com l'autonòmic, no ens enganyem) es la de la Cúria Romana.

Ja no podem ser tan irreverents com Buñuel de L'âge d'or, però entren ganes. Hi ha un comentari de Javierh a esta entrada que també ens dóna alguna clau del que està passant.

Recordem:
1. El decret que ve del govern central possibilita les 2 hores de filosofia en primer de bat.
2. La aplicació a les comunitats ha segut, de lo més lògica. Ací tenim, llengua autòctona i etc etc (i CC Món Contemporani) i tenia que quedar així.
3. Guai, que ara tenim sociologia en primer com a optativa i competim amb nosaltres mateixos.

Podeu continuar comentant açò als comentaris de baix. I anar suggerint accions. Pròximament una assemblea.

[edició 11 juny, 15:00]


Podeu fer comentaris i suggeriments. De tota manera, que la primera batalla estava perduda estava clar:

Ací en pdf
(agafat del bloc de la Sociedad de Filosofia de Alicante).

ORDEN de de de 2008 de la Conselleria de Educación, por la que se dictan instrucciones en materia de ordenación académica y organización de la actividad docente de los centros autorizados para implantar enseñanzas de Bachillerato en régimen ordinario Diurno, y en los regímenes para adultos Nocturno y a Distancia.


És un link a gigasize en descàrrega directa.

Ací una -desoladora- vista de com queda el primer de bat (si punxeu el quadre es veu en gran):

subir imagenes



Per suposat FILOSOFIA Y CIUTADANIA 2 hores. Ja ho hem aconseguit: equiparats amb religió (catòlica). Hurra.



Salutacions i Filosofia DEP (si la mesa no ho impedix)

Juan Armenteros
IES Joan Fuster (Sueca)

20 comentaris:

Unknown

Que trist... Pero que no paren les reivindicacions! cal fer-se escoltar i explicar l'importància de la filisofía als instituts.

Es tan lamentable que encara
es done religió (catòlica) encara que de forma opcional, per no parlar-ne de "Ciencias del mundo contemporaneo".

Així va el país...
Un abraç i anim companys!

Anònim

El colmo: es suposa que Conselleria ha demanat als regidors dels ajuntaments que informen de com està la situació de la EpC en els centres de les seues localitats. El d' açí ha vingut al centre per vore si hi ha algún problema amb el curriculum de l'assignatura, perquè al centre concertat de torn li han dit que triaran l'opció B gran quantitat d'alumnes, perquè el temari inclou temes sobre sexualitat i política amb els que les famílies no estan d'acord.

Podeu demanar més?

Anònim

Tinc ganes de plorar; no m'havia sentit tan humiliada mai.

Anònim

Per cert, la relaxada i cordial entrevista entre la representació de l'Assemblea i la Secretària Autonòmica, tot un exit (de "toreo").

Carmina

Cristina, a mi també m'han entrat ganes de plorar. És possible que no puguem fer res???

Enric

A mi també m´han entrat ganes de plorar. Sobretot tenint en compte la precària situació en què ens trobem gent com Carmina i jo, que som interins, estem a portes d´una oposició, i aquesta mena de decisions polítiques impliquen l´efecte colateral de quedar-nos tal volta sense faena (si no aprovem, i si aprovem, qui sap...). En fi, no tinc ganes ni de pensar-ho. D´altra banda, però, i pensant més en el llarg termini, tampoc tinc ganes de quedar-me amb els braços creuats.

Carmina

Enric, que malament estem. Fixa't amb les poques places que hi ha ara...Això va a implicar menys places i a més ja saps com són les proves ara. Ens obliguen a fer punts per poder accedir a una plaça però si no podem treballar als centres no hi ha manera de fer-ne. De tota manera estic amb tu, almenys ens han de sentir, no?

Agustín

Molt trist. Indignant. I ens arriva quasi acavat el curs. Caldrà vore cóm fer a partir de setembre, però sóc escèptic: perduda una hora setmanal a primer de batxiller, tornar enrere em sembla difícil. Però no impossible. Almenys caldrà intengar-ho. O en el pitjor dels casos, que las "Ciencias del mundo contemporáneo" siguen una reflexió de veritat, tal i com ens la van presentar a El País a finals del 2007). Per què, per exemple, la Historia només la cursen els de lletres, i en canvi ens colen las Ciencias per a tots? No entenc res.

Agustín

Juan Armenteros IES El Saler

Una qüestió, xics i xiques, com què no podem fer res? Primer anem a vore si es confirma l'ordre... (que serà que sí); després, el curs vinent és tot de lluita per la filosofia i pel nostre treball.
El primer que em passa pel cap, com a necessari, és averiguar l'estat de la qüestió en totes les comunitats amb competències en educació. Després cal fer un front comú amb totes les que es queden en situació semblant o idèntica a la nostra. I procurar que la cosa canvie a mig termini. Tot això si el moviment es contagia. Espere, encara que siga trist, que una part del personal que no s'ha enterat -o no ha volgut enterar-se- quan vaja en juliol a fer la desiderata i se trobe el percal, reaccione (estupor primer, dolor en una part baixa innominable després). I no és tard, que açò no és irreversible. Ja sabeu que estem en l'àmbit del que pot ser d'una altra manera, que som nosaltres els que fem la realitat. Això el mestre Aristòtil, sí; però un altre mestre, Deleuze, inspirant-se en Spinoza i el tercer gènere de coneixement, va dir, i pot ser una putada assumir-ho, que el desig no és carència, ho tinc tan clar que em fa mal i tot dir-ho. Així que ja vorem quin és el desig.

Una abraçada a tots i totes,

Juan

pd. a Agustí, que t'acabe de llegir: les CCMC no són per a nosaltres que jo sapiga... les ordres que regulen el curs següent solen eixir en estes dates. Lo pitjor és que han fet cas als capellans i han passat del Consell Escolar Municipal... mal símptoma. Si fins i tot a Marina li semblen integristes els seus -supose- companys de partit a València! Senc la olor a carn humana a la parrilla. Un record segurament d'alguna vida anterior.

Agustín

Juan, perdona, però m'he explicat mal. Sé que les "Ciencias del Mundo Contemporáneo" no són per a nosaltres. Però buscaré una noticia del 2007 on el diari EL País anunciava aquesta materia, i allí es comentava que era quasi segur per als filòsofs, perquè era una reflexió sobre les implicacions de la Ciencia al segle XX. Al final, res de res: exposició magistral de ciencia para todos. Per això pense que ens han estafat. Si almenys en hagueren donat eixa materia, pensariem que hi ha una mena de distribució de la Filosofia, on apareixeria algo així com una "Filosofia de la Ciència". Però no és el cas. El que em fot és que la materia és va vendre aixina. Buscaré la noticia en breu i l'enviaré. Recorde a la perfecció que fou entre octubre i novembre del 2007, a pàgina sancera.

Agustí

Juan Armenteros IES El Saler

Tens raó Agustí, en un moment es presenta eixa possibilitat. En tot cas, tampoc no em convenç, però l'escenari és terrible. I que siga terrible pot mobilitzar, si ens quedem a mitges a lo millor no fem res, de fet fins ara no hem menejat el cul. Ara tenim, amb les dificultats pròpies, no ja dels filòsofs, sinó de tot el col·lectiu docent, ganes d'alguna cosa. No anem a prendre la Bastilla, però podem donar guerra. Anem a donar guerra.

Carmina

Si, Juan si. Cal donar guerra. Ummmm...no penseu que deuríem anar posant data per a la següent assemblea? Vull dir, si ara no es pot fer perquè venen les vacances o estan les opos o els exàmens ( que conste que res de tot això em sembla excusa) podríem fixar una data per a setembre i així començar desde el principi a lluitar.

Juan Armenteros IES El Saler

S'ha de fixar una data per fer una assemblea abans de les desiderates. Però cal que estiga realment publicada l'ordre. La idea està en marxa en realitat, però hem d'esperar a que aparega en DOG. I enviar-ho a tots els instituts. En realitat es pot convocar fins i tot a principis de juliol, perquè les desiderates són sobre el 10-12 juliol usualment... així que encara hi ha personal.
I el curs que ve amplificar, clar.

.

Los estudiantes de filosofia si que queremos tomar la Bastilla ;)

un abrazo!


Carlos

Juan Armenteros IES El Saler

Contamos indiscutiblemente con vosotros, Carlos.
Un abrazo,
Juan

Maimónides II

Obviamente conseguirán que seamos idiotas...¿o no?, esta es una lucha de siempre, ¿quien quiere la filosofía: el poder, sea del color que sea, las iglesias (¡por favor tienen la teología!),las multinacionales, el pueblo...ese que ve las telemierdas?. Pero creo que es importante que se siga luchando contra esta estupidez.
Jose López Médico.

Juan Armenteros IES El Saler

Jose, gracias por tu apoyo. Espero que pases por aquí con frecuencia -esto va para largo- y te sientas libre para para aportar el filo de tu pluma.
Un abrazo,
Juan

javierhc

Sembla que es confirmen les pitjors espectatives i que la filosofia va a quedar mutilada en primer de batxillerat. Ha estat una jugada molt fina la que han montat entre socialistes i populars, entre l'administració central i l'autonòmica. Al final ningú d'ells apareixerà com a responsable directe: el PSOE dirà que ells no han decidit eixa reducció i els del PP diran que no han pogut evitar-la donat l'estret marge que els oferia el ministeri en la distribució d'hores. Digam-ho clar: el PSOE ha introduït una nova matèria (les Ciències del món contemporani) que era més que previsible que en les comunitats amb doble idioma anava a perjudicar a alguna de les matèries comuns tradicionalment existents (castellà, valencià, idioma estranger, filosofia, educació física) per a tindre lloc en l'horari. Obviament no anaven a deixar en dues hores a castellà, ni a valencià, ni a anglès,... A qui li podien pegar el tall amb el mínim de conseqüències negatives? A la filosofia, l'anella més dèbil de la cadena.
La carambola era previsible per a qualsevol que sapiguera sumar i restar(i en el ministeri hi ha molts que en saben); així doncs, no és un simple atzar el que ha passat sinó un efecte colateral més de les disputes i irresponsabilitats del PP i del PSOE empenyats en fer del sistema educatiu un mer instrument de les seues polítiques i un camp de batalla on juguen amb les cartes marcades.
Filòsofs en peu de guerra!? Tant de bo.

Ángel Martín

Un pronóstico desolador para el año que viene. En casi todos los campos: 1º.Ciudadanía (independientemente de su valoración como materia) en inglés y con la opción-B; 2º. La posibilidad de que esta opción-B se extienda algún día a la Ética de 4º gracias al cambio de nombre (y a la de 1º de BAT, por la misma razón); 3º. La pérdida de hora casi sellada de Filosofía de 1º; 4º. La nueva selectividad que se avecina (¿cómo afectará a Historia de la Filosofía de segundo?).

Por cierto, un dato a tener en cuenta. Los profesores de inglés parece que se enteran ahora de que este tema les afecta, y se han puesto nerviosos. En mi centro ya estaban diciendo que no la querían dar y que cómo era posible esto. Hay que buscar la implicación del conjunto del profesorado. A ver si nos damos cuentas de que hay cosas que nos afectan a todos. A ver si algún día nos queremos dar cuenta. un saludo desde la árida y ahora lluviosa Elche.

Enric

Totalment d´acord amb el que diu Ángel. Respecte del que dius sobre la possibilitat d´estendre el model (anti)pedagògic de l´EpC a altres matèries, l´ordre de la Conselleria ho diu clarament: doneu-li una ullada.