Buscar

Conferència a la facultat

El dia 20 de Novembre es commemorava el Dia Mundial de la Filosofia. Des de l'Assemblea organitzada per Iniciativa Filosòfica volguèrem aprofitar eixe dia per donar a conéixer les nostres reinvidicacions sobre el lloc de la Filosofia a Secundària, i especialmente la maleïda reducció horària. Però també pensàrem de fer alguna activitat que vinculara una miqueta la Facultat de Filosofia amb els instituts. Així,vàrem proposar de fer una Conferència, impartida per un professor universitari, però dirigida a alumnes de 2n. Batxiller i al voltant dels autors que estudiem. Concretament, Plató i Aristòtil en eixe moment. Molt amablement, el professor Juliàn Marrades va acceptar impartir la conferència, baix el títol "Plató, Aristòtil i la sobirania popular" (la proposta inicial era aprofitar el tema d'actualitat de la ciutadania, i el ponent va fer aquesta adaptació).
Malauradament, eixe dia 20 de novembre, quan tot estava organitzat i alumnes de set instituts anaven a assistir, va ser convocada una vaga pel tema de Bolònia, i els alumnes de la Facultat, en l'últim moment, varen decidir que allí no es feia cap activitat acadèmica. Inclosa la conferènci, clar.
Total , que es va ajornar. I ara podem dir que reprenem aquella idea.
DIJOUS 19 DE FEBRER,A LES 12 H. A L'AULA MAGNA, organitzat per INICIATIVA FILOSÒFICA, s'impartirà la Conferència pel professor Marrades. Participem sis instituts, així que l'Aula Magna imaginem que estarà a tope.
Confiem que serà una bona oportunitat per aproximar la facultat als alumnes i refrescar Plató. I esperem que l'experiència es podrà repetir amb altres autors, professors i instituts.


Dijous 19 de Febrer 2009
Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació
Aula Magna
12 hores

Classe magistral impartida pel Doctor
Julián Marrades Millet sobre el tema:
“Platón, Aristóteles y la soberanía popular”

Hi participen:
IES Pere Boïl (Manises)
IES Sorolla (València)
IES Carles Salvador (Aldaia)
IES Dr.Peset Aleixandre (Paterna)
IES La Vall de Segó (Benifairó de les Valls)
IES Misericordia (València)
Colegio Sagrado Corazón (Godella)


Organitza:
Plataforma “Iniciativa Filosòfica”

3 comentaris:

Carmina

Em sembla una activitat molt atractiva i m'alegra que per fi es puga realitzar.

Salut!

Juan

Magnífic, Vicent. Que continue la cosa.
Com ja saps ahir a un poble xicotet però viu de la Ribera Baixa ferem una classe oberta i participativa a la plaça de l'Ajuntament. Més tard ficaré links a algunes fotos.

creu

Eh! qu jo he enviat hui a Carmen la confirmació que l'ies nº 4 d'Alzira també acudim, feu-nos un lloquet.