Buscar

Èxit de la conferència a la facu

En efecte, DIJOUS 19 DE FEBRER, A LES 12H. A L'AULA MAGNA de la FACULTAT DE FILOSOFIA el professor Julián Marrades va impartir la CONFERÈNCIA "PLATÓN, ARISTÓTELES Y LA SOBERANÍA POPULAR". Organitzat per INICIATIVA FILOSÒFICA, l'activitat pretenia vincular la Filosofia de Batxiller amb la Facultat de Filosofia. Així, aprofitant els autors treballats en el temari de 2n., els alumnes poden assistir a una Conferència, impartida per un professor universitari, i visitar a més la Facultat.
La conferència va ser un èxit de crítica i públic. La sala estava plena a més de dos terços, els alumnes tingueren un comportament impecable, i sobretot la conferència va estar molt interessant, molt ben presentada, molt clara i pense molt profitosa per l'alumnat. El fet que el professor Marrades adaptara el nivell del seu discurs va ser molt agrait per un alumnat que temia un discurs soporífer i incomprensible. El fet que la part dedicada a Plató els fora tan familiar va ajudar naturalment a la comprensió. Crec que així varem aunar diversos objectius: els alumnes han refrescat Plató i comprovat que en saben més del que pensen, i han afegit al seu bagatge un coneixement general de la filosofia política d'Aristòtil. Fins i tot l'enfocament de Marrades, oposant el comunitarisme de Plató al "liberalisme" d'Aristòtil, podria haver donat per un interessant debat.
Hauriem de plantejar-nos com donar continuitat a aquesta iniciativa (filosòfica): seria molt interessant mantindre dues o tres conferències al curs, sobre els autors treballats a classe en 2n., fent un torn de participació als diferents instituts. Naturalment, depen de la voluntat dels professors (de la facultat o no) per donar eixes conferències, i de la nostra capacitat per seguir organitzant-les...
Pot ser la pròxima podra ser al voltant de Descartes i Hume, seguint la idea de confrontar els dos autors alternatius del següent bloc del temari...

4 comentaris:

Juan

M'alegra el que contes, Vicent. Esperem que continuen les forces i que es contagie un poc açò.

I a vore si quedem per a lo dels sobres (no conte ací al blog la segon part de la feina jajaja).

Salut :)

Ana Estela

Em sembla una fantàstica iniciativa i de segur haguera portat als meus alumnes. Sentir a Julian sempre és un goig. Llàstima que no ho sapiguera. ¿Hi ha algun mecanisme de comunicació establert? ¿I la Societat de Filosofia, vos ha informat?

Vicent

Hola Ana, i benvinguda a "filosofilia". Lamente que no t'assabentàres del tema de la conferència. Però és que no tenim mes "mecanisme de comunicació" que els correus entre el grup "Iniciativa Filosòfica", o aquest bloc i algun altre. La idea de la conferència va sorgir d'una assemblea d'eixes que desborda per moments optimisme i per moments depressió. Alguns prenguerem la "iniciativa", i l'amabilitat de Marrades va fer la resta.
Quant a les "societats de filosofia"...,mmmm... com en l'acudit: que hi ha algú??
En tot cas, que tot açò servisca, si més no, per intercanviar "iniciatives" i acostar una miqueta el "pati filosòfic".
Estàs convidada.

Germán

¡Magistral la conferencia a la que tuvimos el placer de asistir!Felicidades Marrades