Buscar

La pornogràfica objecció de consciència (sense paraules) - llegiu, llegiu

Punxeu a la foto per a vore-ho en gran:




UN ODI ANTIC


Açò ve de lluny. És una d'eixes coses que pertanyen a l'inconscient col·lectiu de dos antics enemics que continuen sent-ho. Quan veus l'estàtua de Bruno a Campo di Fiore un calfred apareix instantàniament. Som ell sense ser-ho.

I no és que nosaltres siga'm fàcticament l'emancipació i l'augment de consciència de la Humanitat, no. Però sí ho som simbòlicament. I ells, des del seu "Mordor" particular continuen lluitant en direcció contrària. Adoctrinament, diuen.

La castració ja la duen de serie.

1 comentaris:

Anònim

Va ser Nietzsche qui anunciava que la història és circular, que tot es repeteix, tot torna... Una vegada més, s'intenta imposar un codi moral únic, negant la sana pluralitat moral, necessària per a fomentar una societat lliure, crítica i democràtica. Quin fàstic dóna -sí, fàstic- haver de tornar a justificar la nostra labor, la dels filòsofs.

Apareixen veus, com de tant en tant, que envien pluges i calamitats per als quals es deixen "adoctrinar" pels filòsofs, com si aquests foren els responsables de l'infern en el qual vivim: "l'infern són els altres", clar.

La proposta d'objectar en bloc a totes les matèries de Filosofia, excepte la de segon de batxillerat, reflecteix molt bé la societat que vivim: irrespirable, dogmàtica, feixista... Qui té suficient autoritat moral com per a decidir la tasca dels altres? Duguem les coses als extrems i objectem també a altres matèries, per què no? Per ventura només s'adoctrina en Filosofia?

Quin poca intel·ligència, quina poca dignitat, què poc estima a l'activitat de pensar. Volen guerra. Els filòsofs ja tenim les armes llestes, que són les nostres idees. Que comence la batalla. Llàstima que, en el bàndol contrari, a saber, la dels feixistes del codi moral únic (ben representats en certes institucions), davant la seua manca d'idees, juguen brut. Perquè mentir, manipular i tergiversar és, a més de joc brut, immoral. Ah... I també, cree jo, pecat.

Alguns viuen de la ignorància dels miserables. I això, es mire per on es mire, és suficient motiu per a anar a l'infern. Infern, per cert, que són ells.