Buscar

Claustres desiderates (conteu com heu quedat al vostre centre)

Escric esta entrada per fer un suggeriment i una invitació. A tots els companys i companyies que tingau el claustre de juliol de desiderates, que feu un xicotet buidat en un comentari a esta mateixa entrada (o m'ho conteu a l'email de contacte d'aquest bloc) per vore conseqüències reals del canvi de llei i de la aplicació al País Valencià -conseqüències tant per a la qualitat dels horaris que ens queden, com pel que fa a la pèrdua de llocs de treball. Com quede al IES Joan Fuster de Sueca ho sabreu proper divendres que tenim el claustre.


















Em sembla interessant per preparar i dissenyar amb fonament les primeres accions del curs vinent, donat que l'estiu no és el millor moment per convocar res (això sí: continuarem ciberactius).

Doncs només això. Espere els vostres comentaris i/o emails. S'agraïx la difusió d'esta entrada entre els vostres contactes.

Salutacions,

Juan Armenteros

5 comentaris:

Vicent

Al Claustre de desiderates hem confirmat els absurds que ja sabiem: les 2 hores de filosofia front a les 4 de les optatives han sigut motiu de sorpresa per als professors més desinformats... Al departament hem acumulat totes les "alternatives" possibles, i així s'ha "salvat" la meua plaça (sembla que inspecció tenia ordres d'evitar desplaçats). La desaparició de l'alternativa de 1r. batx. tb és una sorpresa (la directiva no ha assegurat que les hores de religió catòlica seran a 1ª o última hora...).
I respecte a l'EpC, cap alumne s'ha matriculat de l'opció b, de manera que només s'impartirà l'opció a (hem criticat la decisió de la directiva, segons ells obligats, de posar en el sobre de matrícula ambdues opcions).
L'opció a serà impartida per un interí que vindrà per donar les 3h. dels 3 grups de 2n.ESO.
Així doncs, el departament no queda, de moment, afectat per l'EpC, ja que a la pregunta si eixe interí és membre del dep. de filosofia o història ens han dit que no ho és, de moment, de cap (!?).
Vicent Ballester, IES Sorolla (València)

Anònim

Quina situació més trista -i indignant!- la que descrius, Vicent. Ara bé, cada dia tenim una nova perplexitat: com que EpC no la donarà un professor de Filosofia ó Història? Això com pot ser? És surrealisme total. Jo pense que caldria tancar-li la porta al interí si no acompleix el requisit. Açò -l'educació al País Valencià- sembla casa Pepe, una casa de bojos.

Salutacions i anims

Agustín Zaragozá

Carmina

Sabeu què? Que la done qui siga la ciutadania, ja hem cremat massa energies amb eixe tema. Hem d'anar a per les tres hores a primer de batxillerat. Això no ho podem deixar passar, si a altres comunitats ho han aconseguit per què no nosaltres?

Carmina.

Juan Armenteros IES El Saler

Be Vicent, conte breument com ha quedat la cosa al Joan Fuster, encara que tinc intenció de fer una entrada nova, amb més detalls i amb un xicotet sermonet d'estiu jajaja.
Nosaltres sí hem perdut una plaça. No es desplaça ningú perquè s'ha de cobrir la del nostre director, que és del departament, però la cosa no ha quedat massa fina. I no ve el professor interí o amb comissió que solia vindre.
EPC: assumim -tot el claustre- el nou escrit del Ballester Gozalbo -el penxaré al blog demà segurament-, respectem la llei sense estar d'acord i vigilarem que la EPC es done en anglés íntegrament o denunciarem. L'opció A també serà impartida per un interí itinerant.
FILOSOFIA: Realment no hem perdut hores globals per esta qüestió, hem perdut dignitat i qualitat laboral. Les 5 hores perdudes, més o menys es compensen amb un desdoblament i amb morralleta de tindre cura dels nanos que no tenen religió als primers cursos de ESO (1 hora). Això sí, per completar horari haurem de corregir -tots- molts examens... O deixarem de fer-ne?
Les optatives de segon que només s'oferien als alumnes d'humanitats -em referisc a les de filosofia-, supose que per raons d'organització horària o per les ordres de conselleria, que no ho tinc massa clar, ara, per la mateixa raó, s'oferixen a tots els alumnes de segon... I així, encara que no ha afectat massa en el nostre cas, tenim un grup de sociologia i un grup d'antropologia. A 4 hores encara. L'any que ve seran de 3 hores.

Altra cosa que no vull deixar de comentar és que l'horari perdut -i no ha segut només a filosofia- té quasi més que vore amb els CONCERTS AMB LA PRIVADA i perdua conseqüent de grups (hem perdut 1 en primer i 1 en segon, a banda d'un de 4art d'ESO... però això no és pels concerts...) que amb la reducció, que sí, tira més llenya al foc.

Amb aquest ambient estiuenc no crec que tinga'm massa reportes dels claustres... encara que espere que al menys els co-bloggers i els blogs agermanats s'ho curren un poc.

Juan Armenteros
IES JOAN FUSTER (Sueca)

Anònim

Nuestro centro no ha perdido plaza, sino que ha aumentado, por un cúmulo de azares que ha permitido aumentar un horario completo más de Filosofía (ya que uno del departamento pasa a cargo directivo). Hemos desdoblado Psicología, y tendremos Antropología en segundo. A nosotros nos han dicho que debían incluirse y repartirse todas las horas de la opción-b de ciudadanía, aunque no creo que salga más de un grupo. El tema de los conciertos de momento no nos afecta. Pero esto pinta muy mal.

Para la opción a vendrá un interino itinerante un día para dar calculo que unas tres horas.

Y casi que hemos perdido las Alternativas.

Un saludo from Aspe.