Buscar

Reunió Plataforma Iniciativa en Defensa de la Filosofia 3-XI-08.

Amb un poc de retard, publiquem el resum de la reunió de 3/XI:

El dia 3-XI-08 es va reunir la Plataforma Iniciativa en defensa de la filosofia i arribàrem als següents acords:

1. Dia mundial de la filosofia (20-XI). La Plataforma IDF vol impulsar la celebració d’aquest dia en la Comunitat Valenciana seguint la convocatòria de la UNESCO. Les activitats que estem organitzant són les següents:
a)Taula redona sobre la situació de l’ensenyament de la matèria Educació per la ciutadania a la nostra comunitat, amb la participació de representants de l’administració educativa autonòmica, sindicats i associacions de pares i mares d’alumnes. La data de celebració serà el 17 de novembre de 2008, per la vesprada.
b)Conferència sobre la filosofia de Plató dirigida a alumnes de segon de Batxiller en la Facultat de Filosofia de València (dia 20 de novembre, pel matí, amb grups prèviament concertats).
c)Conferència a càrrec d’un filòsof rellevant d’àmbit estatal. Estem en contacte amb varis d’ells i ajustant agendes per concretar qui podria estar amb nosaltres eixe dia (20-XI).
d)Donar publicitat a les diferents activitats que en celebració d’aquest dia es realitzaran als instituts d’ensenyament secundari de la nostra comunitat.

2. Filosofia i Ciutadania de primer de Batxiller:
a) Organitzar la recollida de signatures dels professors de filosofia d’ensenyament secundari i universitari manifestant la disconformitat amb la reducció d’una hora lectiva en l’horari setmanal assignat a aquesta matèria.
b) Organitzar i promoure acords i declaracions dels Departaments de filosofia dels IES de la Comunitat valenciana en protesta per les conseqüències negatives que per a la formació dels alumnes de Batxiller té la reducció horària de la matèria Filosofia i Ciutadania de primer de Batxiller.
c) Preparar els contactes amb la Conselleria d’Educació per iniciar un diàleg que ens permeta presentar propostes per recuperar la tercera hora de Filosofia i Ciutadania.

3. WEB www.iniciativafilosfia.org :
Millorar el seu disseny, dotar-la de més continguts i fomentar el seu ús com a eina d’intercomunicació i d’expressió a disposició dels membres de la comunitat filosòfica valenciana.

4. Coordinació amb altres organitzacions i col·lectius preocupats per la situació de la filosofia en el sistema educatiu:
a)Participar en la Plataforma estatal en defensa de la filosofia.
b)Acordar un manifest comú amb les comunitats de Galícia i Catalunya per tal de reivindicar la recuperació de la tercera hora de Filosofia i Ciutadania de primer de Batxiller.
València, 3 de novembre de 2008.
Iniciativa en defensa de la filosofia.

5 comentaris:

creu

Llàstima que el 20 hi haja aquesta xarrada per als de segon, perquè al meu institut anirem a la plaça major d'Alzira a fer classe i fer la performance de la "filosofia en la frente", què ens ha semblat una molt bona idea, cridarem la premsa però si teniu altres vies per publicitar-ho, m'ho comuniqueu.També preparem unes "jornades pel plurilingüisme i la seua viabilitat", on reflexionarem amb l'alumnat sobre les actiuds de conselleria amb l'anglés, el valencià i l'educació pública, farem pancartes i ens manifestarem al pati. La intenció també és establir contacte amb els pares. Darrerament estic insistint molt en la necessitat de traslladar als "darrers escalons", que són els primers, del sistema educatiu la consideració que tenen cap a ells els polítics, perquè trobe que estan poc informats. Aquesta lluita no és meua com a professora, sinò com a ciutadana, i en eixe sentit busque l'horizontalitat, desfer els "escalons" i anar a les concentracions tots junts com a ciutadans que compartim les mateixes preocupacions. Estem patint tos junts el maltracte a l'escola pública, el maltracte de la filosofia i m'interessa fomentar eixe sentiment d'unitat.

juan

Em sembla molt interessant el que dius, Creu. Requerix, això sí, molta energia voluntarista, com sempre, però chapeau si ho fas. Ja ens contaràs.
Per cert, envia'm el teu email a filosofilia@gmail.com i t'informaré de més coses.
Salut!
Juan

creu

Juan, sóc una absoluta ignorant en açò de la informàtica i no puc enviar-te la meua adreça per jo què sé quin problema amb l'outlook i el hotmail.Li demanaré la teua a Carmina. Te contava que ja sé que el voluntarisme és l'orígen de totes aquestes accions, però trobe que pot sorgir alguna cosa de totes aquestes accions. El dimecres passat aprovarem al Claustre dos documents, el de la plataforma per l'ensenyament públic, modificat, ja que demanem el cessament del conseller i no la dimissió de Camps, i un altre on demanem que siga legal impartir l'Epc així com efectivament s'imparteix. L'stepv està publicant tots els documents que semblants que s'estan aprovant ací a la Ribera Alta, i sembla que això està provocant certa agitació cara les mobilitzacions d'aquests mesos. Crec que el caball de batalla no és sols la filosofia, encara que per mi és principal, però la loe i el govern valencià són objectius comuns a combatre per tots, crec que és el moment d'agitar eixe "tots", i m'interessa, repetesc, incloure l'alumnat i la resta de la societat. No ens em de conformar amb l'injustícia, l'alumnat ho ha de veure, i ja veuem què passa i què aprenem tots plegats, després...

Anònim

Hola, soy el pelma ese que reivindica a Luis Vives. Sería cuestión de reivindicar esta figura valenciana que tanto peso tiene en el renacimiento junto a Erasmo y T. Moro.
Estoy harto de Jaume I y Alfons el Magnanim.
¿Qué pasa con Luis Vives, ese reivindicador de la escuela pública?
Hay que repasar y reivindicar esta figura como entandarte simbólico, a ver si la consellería se entera de algo de educación.

Carmina

La tercera hora aplega a les Corts Valencianes.

La diputada del grup parlamentari de EU-Bloc-Verds-IR:compromís Mireia Mollà, formula al conseller la pregunta per possibles solucions per tal de garantir la tercera hora a primer de batxillerat.