Buscar

Àgora filosòfica a Sueca el 20N (Dia Mundial de la Filosofia)

DIA MUNDIAL DE LA FILOSOFIA

IES Joan Fuster
(Sueca)

1. Exposició de dibuixos sobre el mite de la caverna de Plató realitzats per alumnes de segon de Batxiller.

2. Àgora filosòfica a la plaça de l’ajuntament de Sueca:

a) Què és per a tu la filosofia?

b) Debat sobre si hi ha que expulsar la filosofia del sistema educatiu, és a dir, de la polis.

c) Debat sobre si no hauria que deixar que els savis (filòsofs o científics o tècnics) ens governaren i deixar així de costat els plantejaments democràtics que tant ens cansen i dels que tant desconfiem.

d) El coltan o tot està relacionat. La nostra pau i benestar no són aliens o estranys a les guerres i la pobresa d’altres zones del planeta que habitualment ens semblen molt allunyades i sense connexió amb el nostre món. Document d’Amnistia Internacional sobre les guerres al centre d’Àfrica pel control de la producció del coltan.

DIA MUNDIAL DE LA FILOSOFIA

IES Joan Fuster
(Sueca)

Enquesta [prèvia o in situ] als alumnes:

A) Creus que pot tenir algun sentit dedicar-se a pensar en coses inútils, és a dir, que ni serveixen per a res pràctic, ni ens permeten obtenir cap tipus de benefici?

B) Els temes i els plantejaments dels filòsofs te semblen interessants? Per què?


C) Es deu seguir ensenyant filosofia als instituts o caldria suprimir-la i substituir-la per alguna altra matèria més profitosa?

D) En alguna altra matèria de las que has estudiat t’han preguntat alguna cosa semblant a la plantejada en la qüestió anterior? A què creus que es deu això?

2 comentaris:

clara

eiii... està guai!!

Juan Armenteros IES El Saler

Doncs vine, Clara, et necessitem...!!! Que els alumnes m'han amenaçat amb dir la veritat jajaja... I ja sabeu quina és! I jo els he tornat l'amenaça (i ja saps quina és també :D).