Buscar

Iniciativa per la Filosofia

Resum reunió d'Iniciativa per la Filosofia
22/10/09


Activitats propostes per al primer trimestre:
  • Celebració del Dia de la Filosofia, 19 de Novembre de 2009: Enviar un correu a totes les adreces del professorat de secundària que recollirem el curs passat, animant-los a celebrar el Dia de la Filosofia als seus centres, eixir al carrer per realitzar una activitat amb ressò públic, així com a convocar a la premsa perquè cobreixen la notícia.
    Ajuntarem al correu el cartell amb el dibuix de "La involució de la filosofia", i així que aparega una imatge comuna associada a la activitat.
  • Conferència sobre Plató a carreg de Carles Roser, 18 de novembre de 2009. Ja ens concretarà el tema. Es realitzarà l'Aula Magna de la Facultat, a les 11:30. Els instituts interessats en assistir, que ho sol·liciten al correu del bloc, indicant l'institut participant i el nombre d'alumnes que participen el l'activitat.
    Aquesta conferència, forma part d'un cicle de dues, la segona es realitzaria a la segona avaluació, però encara s'ha de concretar (s'admenten propostes i suggerències).
  • Celebració d'una Taula Rodona que verse sobre el tema: "La filosofia: entre les ciències i les humanitats" La idea és que gent amb ocupacions distintes a la filosofia, representativa dels camps científic i humanístic, realitzen una reflexió sobre la importància de la filosofia a les disciplines que els ocupen, per tant de mostrar l'abast de la reflexió filosòfica més enllà del seu propi àmbit. Dijous 19 de Novembre. Dia mundial en defensa de la filosofia convocat per la UNESCO"
    Taula redona: "La filosofia entre les ciències i leshumanitats" Ponents: Anaclet Pons. Professor titular del Departament de Història Contemporània.
    Andrés Moya. Catedràtic del Departamento de Genètica.
    Ramón Lapiedra. Catedràtic del Departament de Astronomia i Astrofísica.
    Sergio Sevilla. Catedràtic del Departament de Filosofia. Lloc: Aules Seminari. Edifici de La Nau. 3ª planta.
    Hora: 19'30
  • Publicar un article, el 19 de novembre, preferiblement, als diaris "El País" i "Levante", que tracte de la situació actual de la filosofia al pla educatiu. Javier Herrera és candidat per redactar-ne un i havíem pensat, aprofitant l'absència de Sergio Sevilla, que ell podria encarregar-se de redactar i gestionar la publicació de l'article destinat a "El País", sempre que siga possible.
  • Intentar dur al ministre d'educació Ángel Gabilondo per fer una conferència sobre "El paper de la filosofia a l'educació".
  • Fer un altre enviament a les adreces de correu que recollirem, sol·licitant que tornen a enviar a Conselleria la declaració actualitzada que amb la dotació horària actual és impossible impartir el temari de Filosofia i Ciutadania.
  • Animar a participar a l'activitat "Olimpiada Filosófica" que organitzen els professors de filosofia D'Alacant.
  • No varem acabar de dissenyar una possible activitat que consistia en visitar, els i les estudiants de filosofia els instituts de secundària, per explicar, supose, la seua experiència com a estudiants de filosofia. Recíprocament, haurien de visitar la facultat professorat de secundària per a explicar l'experiència laboral als instituts.
Esperem assolir aquest objectius amb la finalitat que no decaiga certa resistència en la reivindicació de la tercera hora de filosofia, mantenim l'activitat per guanyar força cara futures renegociacions o canvis. Anem fent i esperant.


7 comentaris:

Guillermo

Me encantan estas iniciativas para filosofía, pero me gustaría saber qué hay que hacer para poder asistir con tu centro a la conferencia sobre Platón.

creu

Guillermo: envia, ací mateix, el nom de l'institut que desitja participar i el nombre d'alumnes que serieu, perquè hem de fer la llista d'assistents el més aviat possible. Agrair el teu interés i animar-te a la difussió de l'activitat entre els companys i les companyes, perquè puguen participar.
Salutacions.

creu

IMPORTANT!!! Hi ha una errada! La conferència sobre Plató da càrreg de carles Roser, ES REALITZARÀ EL DIA 18 DE NOVEMBRE, JA HO HE CANVIA A L'ENTRADA! DISCULPEU LES MOLÈSTIES

Guillermo

Hola, os he enviado dos correos a la dirección filosofilia@gmail.com para solicitar asistir a la conferencia de Carlos Roser pero no sé si os llegan, pues no he recibido respuesta.
No sé si lo estoy haciendo bien o me equivoco y tengo que enviarlos a otro sitio.

Anònim

Felicitats per la vostra obstinació i el vostre treball. Em va al pèl celebrar que proposeu una taula rodona sobre la relació entre ciències i humanitats perquè avui mateix, en el "fantàstic" màster en prof. de secundària que ens veiem ara forçats a fer per poder opositar, el professor ha tingut la barra d'equiparar la filosofia -recolzat en un text vertaderament grotesc- a mera ideologia i culpar-la dels mals de l'educació, front el que ell assegura és la nostra salvació: la ciència. Ha caracturitzat el pensament filosòfic com el tauló en què qualsevol pansit vessa les seves excentricitats i ha recomanat minimitzar la seva influència si volem que l'educació tinga alguna possibilitat d'èxit. A que vos sona? No descuideu el fet que escoltant-lo hi havia 75 futurs docents...
Perdoneu l'extensió i felicitats novament

creu

Guillermo, comptem amb tu i les 67 persones retants, per a assistir a la conferència sobre Plató. T'he he enviat un missatge, desde filosofilia, on et done la meua adreça de correu, per si tens algun dubte. Gràcies per tot.
I anònim, t'esperem, a veure si desfem "malentesos"... si pots dóna difussió a la Taula Redona, entre els teus companys, futurs professors.
Salut!

Carmina

Anònim,per curiositat, eixe màster l'imparteixen pedagogs, psicòlegs...?