Buscar

Les dues assemblees del 23 O



Ja tenim ací el dilema moral.

És curiós que, després dels debats sobre si hem de dedicar més forces a la qüestió de la EPC o a l'intent de recuperar la tercera hora al primer de batxillerat i dignificar l'assignatura, es donen aquestes significatives coincidències. Sí, hi ha una assemblea el 23 del present sobre la EPC i el sistema GESTAPO/KGB d'atemorir als companys que es veuen a l'aula amb 30 xiquets i xiquetes de 13 anys intentant no semblar un marcià parlant de coses que encara no entenen en una llengua a ser possible comuna, o siga en valencià -o castellà- bàsicament.

I també el mateix dia, amb la invitació cursada per escrit des de la Facultat de Filosofia, l'anunciada a l'entrada anterior d'aquest bloc, que també té com a un punt d'ordre del dia eixa qüestió, les ganes de convertir-se en infames que tenen alguns, en aquest cas del govern autonòmic.

I, no obstant això, ens reunim fonamentalment per a l'altra qüestió, per pensar accions visibles i que no ens cremen. Per pensar també formes de convertir-nos, els que suposadament ensenyem a pensar, en interlocutors de l'administració per negociar el que encara és negociable, sí, una cosa tan bàsica com recuperar la tercera hora de primer de bat, que no és poc, com sabreu els que ja esteu patint l'assignatura de dues hores. Jo mateix, i tinc sort de tindre alumnes que m'ho faciliten –gràcies, xics i xiques de B1A I B1C al Joan Fuster-, que podria ser una tasca impossible.
Al meu cas, ho tinc molt clar. En cas d'incompatibilitat, vaig a la silenciada, a la que no interessa a quasi ningú, a la menyspreada. A mi sí que m'interessa.

No deixem de recordar que a quasi totes les comunitats autònomes de l'Estat Espanyol roman l'assignatura amb 3 hores setmanals. Recordem que, amb una solució discutible, però solució –un mal menor-, a les Illes han conservat les tres hores de filosofia a primer de bat. O siga, és possible. No ens adormim. O acabarem tots al carrer. Avise.
I recorde també que ens hem quedat a soles davant del perill (Zinnemann). Encara que potser ens agrade això.

www.iniciativafilosofica.org


5 comentaris:

Agustín

Jo estaré el 23-O a la Facultat de Filosofia. Em preocupa EpC, però molt més encara la tercera hora perduda. Em sembla molt greu i encara estem a temps de recuperar-la. No vull lamentar-me tota la vida de no haver fet res. Ens vejem allí!

Una abraçada,

Agustín Zaragozá

Carmina

JO també acudiré el 23 a la facultat.

Hem de recuperar les 3 hores!!

Carmina.

Begonya Mezquita

Ui, teniu raó! Disculpa, Juan, no havia parat esment en aquesta entrada. Bé, m'heu convençut. Malgrat la coincidència, convé que totes dues es porten a terme. Ja ens mantindrem informats mútuament (jo aniré al Lluís Vives tot i que em solidaritze també amb vosaltre). Teniu raó: si entre nosaltres no ens donem suport -filosofia ara, abans o després una altra, això per no parlar del valencià, snif!- acabarem a la rue.
El que sí que vull destacar és la importància d'aquests blocs com a eina de comunicació i de difusió de les notícies, del malestar, de les revindicacions, de les injustícies.
Salutacions cordials.

xavi.filo

La 3a hora de filosofia em pareix ara el més important i veig que és possible per la 4a hora d'optativa, això demostra que no es la nova assignatura de bat la que ens ha llevat l'hora.Bé, acudirem a la facultat.

Anònim

Hola companys, des de la Societat de Filosofia de la Província d'Alacant hem fet unes "Valoracions de Començament de Curs", les podeu veure en: www.sfpa.es/blog. Doneu-les publicitat, punxeu-les al vostre centre!
A més a més, hem investigat també sobre com ha quedat la situació de la Filosofia en el Batxillerat LOE, hem posat la informació en el nostre foro: www.sfpa.es/foro.
Gràcies per adelantat i salutacions des d'Alacant.