Buscar

ASSEMBLEA DIA 23 A LA FACULTAT DE FILOSOFIA

A la espera de la arribada de la convocatòria als centres, recorde, companys i companyies, que la assemblea anunciada ja fa bastants dies, es celebrarà:

CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA QUE ARRIBARÀ PER ESCRIT ALS CENTRES

Estimats companys: per la present us convidem a participar a l'assemblea que es celebrarà el proper dia 23 d’octubre, dijous, a les sis de la vesprada a l’aula aula F23 de la facultat de filosofia de la Universitat de València, Avda. Blasco Ibañez 30, amb el següent ordre del dia:

1. Presentació de Iniciativa per la defensa de la filosofia.

2. Possibilitat de constitució d'una comissió interlocutora de Conselleria per a la negociació de la qüestió de la recuperació de la tercera hora en primer de bat.

3. Reflexió sobre la EPC (considerant com estiga la qüestió al moment de l’assemblea, perquè s’esperen, com sabeu, canvis).

4. Propostes d'accions diverses per a la celebració del dia mundial de la filosofia convocat per la UNESCO.


Es important que doneu la màxima difusió entre els vostres contactes (professors o llicenciats en filosofia o estudiants de filosofia)

És molt possible que la convocatòria no arribe exactament com la que publiquem ací, però serà molt semblant.

Salutacions,

Juan Armenteros

17 comentaris:

Anònim

Han habido varios intentos de eliminar la filosofía en el Bachiller. Pero esta vez es el definitivo; lo han conseguido, o lo están consiguiendo, porque están contando con el agrado de gran parte del profesorado de filosofía, empeñados en diluir la filosofía en el Área de ciudadanía.

Pere.

Juan Armenteros IES El Saler

Personalment crec que ha segut un horror este cognom, 'ciutadania'. Així i tot, encara no hem desaparegut del tot.
Vindràs a l'assemblea, Pere?

Salutacions,

Juan

Anònim

Cuando se haga en Alicante estaré, Valencia me queda lejos. Pero espero que seáis muchos y que vuestro esfuerzo sea en favor de la filosofía.

Saludos.

Juan Armenteros IES El Saler

También lo espero, Pere. Ya informaremos por aquí de cómo queda la cosa.

Un saludo,

Juan

Anònim

Per què demanar la 3a hora per a una assignatura que segons la llei (no segons no sé qui, sinó segons la llei) no forma part de filosofia sinó de ciutadania? Jo enguany no estic cabrejat amb tenir dues hores i no tres sinó amb tenir dues hores d'una assignatura de la qual la llei diu això.
Del que he trobat fins ara per ahí només gent d'Alacant té les idees clares en la qüestió. No s'ha de demanar la 3a hora de Filosofia i Ciutadania a Conselleria, així de clar ho dic. S'ha de demanar a Madrid l'assignatura de filosofia.

Juan Armenteros IES El Saler

Es veu, Alex, que a València estem apardalats i no ens enterem de res ;-)

A més de la brometa, altra cosa pots anar tenint clara: el projecte inicial va ser fulminar totalment filosofia -trauma mínim-, en la habitual línia il·lustrada del millor partit socialista que tenim. I el puto cognom la va salvar. Això sí, a les comunitats governades pel PP hem afegit una virulència dels atacs eclesials brutal, perquè clar, açò ja no té cap confusió possible amb la Escolàstica -que Déu tinga en la Glòria-, sinó que ja és tot Rousseaunianisme i Voltairisme barat.

El que a tu et sembla un objectiu -o l'objectiu en sí- també ho és per a mí, i no deixem -els que estem parlant de la qüestió per ací- de tindre en compte això com a part d'una tasca, si és que hi ha algun moviment, a llarg termini. Però, hauràs de reconéixer que està més al nostre abast, tot i que està realment fotut, recuperar eixa tercera hora, encara que siga pel greuge comparatiu amb quasi totes les comunitats. I sí, és important: per qualitat al nostre treball i per quantitat de treball, pels aturats i els que estan a la borsa de treball.

El contingut de l'assignatura, filosofia pràctica bàsicament, pot ser matitzat de moltes maneres. I no són fins contradictoris, el que plantejes tu i recuperar la tercera hora.

Salutacions i no deixes d'opinar quan vulgues per ací,

Juan

Anònim

Home, pues la ironia inicial del teu missatge, Juan, no convida massa a continuar participant. Jo havia dit que esteu apardalats? De fet, esteu mobilitzant als professors de la universtiat i als alumnes, que jo crec que són els únics que poden fer alguna cosa de veritat.

El greuge comparatiu del que parles és només amb Euskadi i les Illes, que són les comunitats amb llengua pròpia que tenen les 3 hores, les altres en tenen també 2.

Jo estic un poc cremat perquè aquí a Alcoi el propi professorat de Filo veu impasible com ens mesclen amb la Ciutadania però tira als alumnes al carrer i crida al Información per això de l'anglés. No ho puc entendre, però en fi, cadascú és cadascú.

Espere, sincerament, que el vostre intent siga útil. En tot cas, estaréu amb la conciència tranquil.la.

Carmina

Hola Alex.

Jo estic treballant a Catalunya i encara no m'ho crec quan veig com s'ho estan agafant allí els professors. Cap moviment. I jo mentre, cada vegada que veig ciutadania al costat de filosofia en els llibres de primer de Batxillerat tanque els ulls. Em dona molta ràbia.

La meua lluita estarà dedicada a aconseguir la tercera hora iper suposat recuperar la filosofia, la filosofia a seques. Per a això col.laboraré tot el que puga amb la lluita encetada a casa, a València, amb aquells que han decidit dirigir les energies a aconseguir eixes tres hores i a continuar en davant per tal que la filosofia es desempellugue de companyia no desitjada.

Per altra banda, tinc entés que ha Madrid també han recuperat la tercera hora, no és així?

I, jo no em mouré per buscar tranquilitat de consciència. Em moc perquè si estic queteta ja sé què passarà, i perquè pense que si que hi ha solució.A mi també m'agradaria que el nostre intent fos útil ia més que participara quanta gent millor. Com ara tu.

Salut!

Carmina.

Juan Armenteros IES El Saler

Alex, era totalment sincer quan et convidava a continuar participant, no ho dubtes. La ironia era un pont amb el "només a Alacant" del teu primer comentari, res més. Les meues disculpes en tot cas.

Això sí, poc a poc va quedant més palés que poc podrem fer, perquè no som un subjecte únic, sinó mil perspectives. I no podia ser d'una altra manera, però per aconseguir un objectiu d'aquest caire és precís trobar una pauta que ens connecte. Crec que estem fracassant en eixe intent.

Tampoc no passa res. En ocasions cal retirar-se. I en tot cas, no parle abans que arribe dijous.

Demanar a Madrid 'filosofia', deies. Anem a intentar demanar alguna cosa ací i no pensant que podem exigir res, perquè no som ningú, sinó intentant convéncer. A algú he sentit dir-li que tenim el que ens mereixem. També ho he pensat de vegades.

Amb el greuge incloïa també les comunitats sense llengua autòctona, donat que es tracta d'una matèria que té continuïtat en segon de bat i l'any de primer habilita les primeres destreses filosòfiques suposadament. Malament es pot fer amb dues hores quan ja tres hores era una merdeta.



Salut!

Anònim

Estoy con Juan, la relación con la ciudadanía nos llevará a muerte por envenenamiento.
El Psoe nos quiere diluir en la ciudadanía, y por otra parte al conectar la reivindicaciones de la filosofía con la funesta EpC nos indisponemos también con el PP. Bocadillo mortal. No hay escapatoria.

Anònim

Per això jo deia que potser és bona tàctica la de deixar de demanar la 3a hora de filo i ciu, i la 2a de educació èticocívica on s'han quedat amb dos. Que quede clar que nosaltres no volem estar mesclats amb una cosa que tothom coicideix que no és Filosofia i que acabarà, temps al temps, per sustituir-la.

Els que hem hagut de programar enguany (supose que quasi tots) hem hagut de escriure això de la eec i la fil i ciu: formen part de la educació per a la ciutadania. BOE dixit.

Anònim

Alex

Comparto tu rechazo a la Ciudadanía, y me doy cuenta de la complicada posición en que nos pone la nueva compañía. Pero creo que debemos pedir la tercera hora, ahora bien pedir la tercera hora para "Filosofía" y declarar nuestro rechazo al nuevo apellido. Es más, nosotros deberíamos referirnos siempre a la materia como "Filosofía" y respecto a la ciudadanía hacernos "los suecos".

Pero debemos pedir la tercera hora, porque si por un casual se consigue restituir el nombre auténtico y se quitase el añadido nos dejarían con las horas que tuvíesemos en el momento.

Así que, siempre mejor con 3 horas que con 2.

Otro cantar es la EpC... ahí si que creo que cualquier apoyo a esa materia va en nuestro detrimento.

Saludos.

que los dioses no sean favorables.. porque lo vamos a necesitar.

Juan Armenteros IES El Saler

El nom el recuperarem en la següent contrarreforma que farà el PP quan guanye les generals. Mentrestant ací a la terreta, com a professors de filosofia i al govern autonòmic, poques coses podem demanar.

Fins i tot la tercera hora està realment difícil (pensem que a les Illes s'ha aconseguit llevant l'hora de ¡tutoria!), donat que el bloc horari de les optatives no és el mateix de les comuns. En fi, embolic burocràtic començat al govern central amb la possibilitat de les dues hores per a filosofia i amb l'afegitó de la 'ciutadania'.

Això sí, on s'ha aconseguit arribar de les dues a les tres hores (partint d'una idea inicial dels seus governs autonòmics de deixar la filosofia i ciut. en dues hores) ha segut en llocs on ha existit un moviment actiu i unit a favor de la idea. En les altres, "el que no llora, no mama".

És de veres, Alex, que ens han donat palo per tots els llocs. Però anem pas a pas, que estem a soles.

Anònim

Val, m'heu convençut. Demanem la 3a hora però diguem contínuament que, això de la Ciutadania en comptes de la Filosofia, en el nostre nom, no!
Ja havia llegit que algunes comunitats, no sols les Illes, havien llevat la tutoria. No ho veig malament, normalment, sobretot en el Batx, acava essent una altra hora d'estudi assistit.
De tota manera, jo crec que globalment no hem perdut hores, perquè la 3a de Fil i Ciu i les dos d'alternativa s'han vist compensades amb la epc i la 4a de Psicologia. O siga, per utilitzar la teua paraula, Juan: més merdeta en comptes de Filo, però les places ocupades crec que són les mateixes que l'any passat.
I no oblidem una cosa: els problemes horaris hi estaran mentre no es lleven les Ciències per al Món de Zapatero. Perquè si una comunitat no vol prescindir de la tutoria ni el desdoblament de la religió, aleshores la Fil i Ciu té totes les papeletes per a anar-se a les 2 hores.

Anònim

no se si en otras comunidades esta la asignatura de ciencias para el mundo contemporaneo, y no decian que el año que viene es para el departamento de filosofia? tampoco olvidemos que epc la imparten tambien los de historia en la mayoria de los institutos,como interina que soy este año han salido muchisimas menos vacantes que el año pasado,y eso si se debe a la reduccion de horas, que no se compensan con la de psicologia (si hay dos grupos de primero de bachiller, solo hay uno de psicologia), bueno que yo tambien estoy indignada, ademas de afectada por el paro gracias a la nueva bolsa..asi que a luchar!!!

Carmina

Hola, en otras comunidades si se da Ciencias del Mundo contemporaneo. En Catalunya ya se está dando y no la dan los de filosofia. La dan departamentos de ciencias, en concreto en el centro donde yo trabajo la dan los de matemáticas. Son dos hora a la semana igual que la filosofía y ya se están quejando los profesores porquè al tener sólo dos horas los alumnos se toman a cachondeo la asignatura como acabará pasando con la filosofía.

Salut!

Carmina.

Anònim

No se entera mucho la gente. Ciencias para el Mundo Contemporáneo es una asignatura troncal de 1º de Bachillerato, catalogada así por la LOE, y a la que esta ley concede las 2 horas mínimo. Las Comunidades Autónomas no pueden hacer nada ahí. Lo único que podrían hacer es darle más de 2 horas, eso es lo único que podrían hacer.

Las plantillas de Filo están como el año pasado, la hora que ha volado en 1º de Bachillerato se ha viso compensada por alternativas a la religión de la eso, la psicología y la epc (que compartimos con historia).

Que vuelva la Filosofía! Muerte a la Ciudadanía!