Buscar

Iniciativa per la Filosofia

Resum reunió d'Iniciativa per la Filosofia
22/10/09


Activitats propostes per al primer trimestre:
  • Celebració del Dia de la Filosofia, 19 de Novembre de 2009: Enviar un correu a totes les adreces del professorat de secundària que recollirem el curs passat, animant-los a celebrar el Dia de la Filosofia als seus centres, eixir al carrer per realitzar una activitat amb ressò públic, així com a convocar a la premsa perquè cobreixen la notícia.
    Ajuntarem al correu el cartell amb el dibuix de "La involució de la filosofia", i així que aparega una imatge comuna associada a la activitat.
  • Conferència sobre Plató a carreg de Carles Roser, 18 de novembre de 2009. Ja ens concretarà el tema. Es realitzarà l'Aula Magna de la Facultat, a les 11:30. Els instituts interessats en assistir, que ho sol·liciten al correu del bloc, indicant l'institut participant i el nombre d'alumnes que participen el l'activitat.
    Aquesta conferència, forma part d'un cicle de dues, la segona es realitzaria a la segona avaluació, però encara s'ha de concretar (s'admenten propostes i suggerències).
  • Celebració d'una Taula Rodona que verse sobre el tema: "La filosofia: entre les ciències i les humanitats" La idea és que gent amb ocupacions distintes a la filosofia, representativa dels camps científic i humanístic, realitzen una reflexió sobre la importància de la filosofia a les disciplines que els ocupen, per tant de mostrar l'abast de la reflexió filosòfica més enllà del seu propi àmbit. Dijous 19 de Novembre. Dia mundial en defensa de la filosofia convocat per la UNESCO"
    Taula redona: "La filosofia entre les ciències i leshumanitats" Ponents: Anaclet Pons. Professor titular del Departament de Història Contemporània.
    Andrés Moya. Catedràtic del Departamento de Genètica.
    Ramón Lapiedra. Catedràtic del Departament de Astronomia i Astrofísica.
    Sergio Sevilla. Catedràtic del Departament de Filosofia. Lloc: Aules Seminari. Edifici de La Nau. 3ª planta.
    Hora: 19'30
  • Publicar un article, el 19 de novembre, preferiblement, als diaris "El País" i "Levante", que tracte de la situació actual de la filosofia al pla educatiu. Javier Herrera és candidat per redactar-ne un i havíem pensat, aprofitant l'absència de Sergio Sevilla, que ell podria encarregar-se de redactar i gestionar la publicació de l'article destinat a "El País", sempre que siga possible.
  • Intentar dur al ministre d'educació Ángel Gabilondo per fer una conferència sobre "El paper de la filosofia a l'educació".
  • Fer un altre enviament a les adreces de correu que recollirem, sol·licitant que tornen a enviar a Conselleria la declaració actualitzada que amb la dotació horària actual és impossible impartir el temari de Filosofia i Ciutadania.
  • Animar a participar a l'activitat "Olimpiada Filosófica" que organitzen els professors de filosofia D'Alacant.
  • No varem acabar de dissenyar una possible activitat que consistia en visitar, els i les estudiants de filosofia els instituts de secundària, per explicar, supose, la seua experiència com a estudiants de filosofia. Recíprocament, haurien de visitar la facultat professorat de secundària per a explicar l'experiència laboral als instituts.
Esperem assolir aquest objectius amb la finalitat que no decaiga certa resistència en la reivindicació de la tercera hora de filosofia, mantenim l'activitat per guanyar força cara futures renegociacions o canvis. Anem fent i esperant.


19 de novembre Dia Mundial de la Filosofia

DIA MUNDIAL DE LA FILOSOFIA

El proper 19 de novembre es celebra el Dia Mundial de la Filosofia. Potser algú pense que no estem per a massa celebracions donat l'estat precari en que es troba la filosofia a dintre del sistema educatiu. Però jo crec que sí cal celebrar, per això aquesta entrada és un crida a que es celebre aquest dia organitzant tal i com es va fer l'any passat tot un seguit d'activitats: exposicions, obres de teatre, concursos de fotografia, ágores, etc.

Si, celebrem que la filosofia és important i reivindiquem la seva presència a l'escola. No ens oblidem de la tercera hora perduda a primer de batxillerat i continuarem reclamant-la.

Si, celebrem i envieu-nos si us plau els vostres cometaris, fotos, impressions sobre les activitats realitzades al blog.

Salut!